Restované Udon rezance s kuracím mäsom

Restované Udon rezance s kuracím mäsom sú rýchle, chutné a výživné jedlo inšpirované japonskou kuchyňou. Hrubé, pružné rezance sa spájajú so šťavnatým kuracím mäsom, chrumkavou zeleninou a lahodnou omáčkou na báze sójovej omáčky a sezamového oleja.

Ingrediencie

  • Kuracie prsia
  • Tapioková múka/škrob
  • 2 ks  Udon rezance
  • Paprika
  • Čínska Kapusta
  • Jarná cibuľka
  • ½ žltá cibuľa
  • Cesnak
  • Čierne korenie
  • Soľ
  • Tekutá sójová omáčka
  • Hustá sójová omáčka
  • Sezamový olej
  • Ustricová omáčka
  • Čistá voda
  • Olej

Postup

  • 1. 1/2 cibule, čínsku kapustu, papriku nakrájaj na plátky. Jarnú cibuľu a cesnak nakrájaj nadrobno.
  • 2. Kuracie prsia očisti a nakrájaj na tenké rezance. Pridaj 1 PL tapiokovej múky/škrobu, štipku soli a čierne korenie.
  • 3. Na omáčku zmiešaj: 4 PL tekutej sójovej omáčky, 2 PL hustej sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja, 4 PL čistej vody.
  • 4. V hrnci priveď vodu k varu, do ktorej následne vlož Udon rezance. Po uvarení ich preceď a prepláchni studenou vodou.
  • 5. Na panvicu daj olej a orestuj kuracie mäso do chrumkava.
  • 6. Mäso vyber a na tej istej panvici orestuj cibuľu, pridaj cesnak, nakrájanú papriku a čínsku kapustu. Restuj, kým zelenina nezmäkne.
  • 7. Pridaj uvarené Udon rezance a všetko premiešaj.
  • 8. Pridaj orestované kuracie mäso a zmes omáčky, ktorú si si pripravil.
  • 9. Restuj 2-3 minúty, aby sa všetky chute spojili.
  • 10. Pridaj štipku čierneho korenia a nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku.

Použité produkty

Recept v obraze

bg20 bg21 bg10 bg19 bg2